Lehet, hogy fizet a lakásbiztosítás a balesetekre is?

  • lakásbiztosítás
  • balesetbiztosítás

Az ünnepek közeledtével nagyobb a kapkodás, a figyelmetlenség, ezért a balesetek száma is megnövekedhet. A balesetbiztosítás nem a legelterjedtebb biztosítási típus, ugyanakkor sokan nem is tudnak róla, hogy egyéb biztosításaik is tartalmazhatnak balesetbiztosítási fedezetet.

Balesetbiztosítás a lakásbiztosítás részeként

Vannak olyan biztosítók, ahol a lakásbiztosítási csomag alapból is tartalmaz valamilyen balesetbiztosítási fedezetet, míg másoknál választható kiegészítésként szerepel. Ezek nem egységesek, nem csak biztosítási összegekben, de a fedezetek körét tekintve is eltérhetnek. Érdemes alaposan áttanulmányozni az egyes csomagok biztosítási feltételeit, mert azok elnevezései alapján nem biztos, hogy egyértelmű, mit is térít a biztosító.

Az alapcsomagok általában baleseti halálra, rokkantságra vagy csonttörésre térítenek, a fedezetek térítési limitjei azonban a csomagok szintjétől függően is változhatnak. A kiegészítőként kötött balesetbiztosítások a fent felsoroltakon túl is tartalmazhatnak fedezeteket, példádul baleseti műtétre, kórházi napi térítésre, égési sérülésekre, de akár kutyaharapásra is.

A kártérítési összegeket általában fix összegekben határozzák meg a biztosítók.

Több helyről is lehet kérni térítést baleset esetén?

Míg a vagyonbiztosítások esetén csak egy biztosítótól fogadhat el valaki kártérítést, addig az élet- és balesetbiztosításoknál nem ez a helyzet. Erről bővebben az alábbi blogunkban írtunk. Ha valakinek van önálló balesetbiztosítása és emellé még a lakásbiztosítása is tartalmaz fedezetet az adott kárra, akkor mindkettőtől felvehető a kártérítési összeg.

Lakásbiztosítás kalkulátorunkban pár perc alatt összehasonlíthatja a biztosítók ajánlatait:

2023 november 28.

Legfrissebbek

2024 február 22.
lakásbiztosítás, márciusi kampány, otthon, otthonbiztosítás

Ha a sok információ között elveszve kicsit bizonytalannak érzi magát, hogy hogyan is álljon neki, akkor sincs semmi gond, érkezünk a segítséggel: lépésről lépésre összefoglaltuk a teendőket, hogy valóban ki tudja használni a márciusi lakásbiztosítási kampány előnyeit.

2023 december 07.
lakásbiztosítás, lakás, ház, otthon

Ingatlanok esetében olykor sok szereplős a képlet: lehet több tulajdonos, bérlő, haszonélvező… Kinek kell ilyenkor megkötnie a lakásbiztosítást? És ki fogja megkapni a kártérítést kár esetén? Ebben a cikkünkben ezeken a kérdéseken megyünk végig.

2023 június 29.
lakásbiztosítás, otthon, hitel

Aki jelzáloghitelt vesz fel, az számíthat arra, hogy a hitelt nyújtó bank előírja hozzá a lakásbiztosítás megkötését a fedezetként szolgáló ingatlanra. Ezek a lakásbiztosítások azonban nem különböznek olyan sokban a többitől, mint azt sokan gondolhatják: mutatjuk, mit kell tudni róluk!