Lakásbiztosítása is felkészült az ünnepekre?

  • lakásbiztosítás
  • tél
  • fagyok
  • felelősségbiztosítás
  • otthon

Az ünnepi hangulatot könnyedén elronthatja egy zárlatos égő vagy egy törött TV, nem is beszélve ezek anyagi vonzatáról. Ebben az időszakban jellemzően megszaporodnak az otthoni balesetek, ráadásul a koronavírus járvány miatt ezen a télen valószínűleg a szokásosnál is több időt kell majd a lakásban tölteni. Ha már megtörtént a baj, a megfelelő lakás- és felelősségbiztosítás nagy segítség lehet, hiszen nem a családi kasszát fogja terhelni az olykor több százezer forintos kár.

Sok téli baleset következik a kapkodásból, a figyelmetlenségből, de van, hogy az időjárás is közrejátszik. Korábban>> már írtunk arról, hogy milyen sérülések fordulhatnak elő ebben az időszakban, most pedig olyan eseményeket szedtünk össze, amelyekre jól jöhet a lakásbiztosítás:

Vízvezetékben jégdugó keletkezett, ami csőtöréshez vezetett

Csőtörés bármikor előfordulhat, de télen a talajmenti fagyok még rátesznek egy lapáttal. Ráadásul a fagyos föld miatt a helyreállítás is több időt vehet igénybe.
A hideg hatására előfordul, hogy a nem megfelelő mélységben elhelyezett csövekben úgynevezett jégdugó keletkezik, melynek hatására elrepedhet a vezeték és csőtörés keletkezik. Szintén ennek elkerülése végett fontos az is, hogy még a fagyok előtt el legyen zárva a kerti locsoló.

A ház előtti lefagyott járdán elcsúszott egy járókelő és eltört a csuklója

A havas, latyakos út is pont elég csúszós tud lenni, de ha még ónos eső is esik rá, akkor csak korcsolyával érdemes elindulni otthonról. Sokan lehet, hogy nem tudják, de a ház előtti járda biztonságáról a tulajdonosnak kell gondoskodni így őt terheli a felelősség a pórul járt gyalogos sérüléseiért is.

Vendégségben a gyerek nekilökte a széket a karácsonyra kapott TV-nek, aminek ettől betört a képernyője

Nagyon kellemetlen tud lenni, ha vendégeskedés közben akárcsak egy pohár is eltörik. Ha valamilyen értékesebb dologban, mint mondjuk egy elektronikai eszközben keletkezik kár, akkor az a pénztárcát is megterheli. A karácsonyi izgalmak közepette a gyerekek is élénkebbek, a szülők pedig nem tudnak mindig a sarkukban lenni, így könnyedén előfordulhatnak balesetek. A lakásbiztosítás részeként kötött felelősségbiztosítás segít a kárrendezésben és leveszi a terhet a szülők válláról.

A tetőről leesett jégdarabok behorpasztották a szomszéd autóját

Akár csak a ház előtti járda, a tető is a tulajdonos felelőssége alá tartozik. Ha pár fokkal melegebbre fordul az idő, olvadásnak indulhatnak a tetőről lógó jégcsapok vagy a felgyülemlett hókupacok, és szerencsétlen esetben pont rossz helyen fognak landolni.

Zárlatos égősor miatt leolvadt a hűtőszekrény

Évek óta ugyanaz az égősor van? Már tavaly is villogott egy kicsit, de azért egy szezont még csak kibír? A régi égősorokkal nem csak az a baj, hogy egyszer csak már nem működnek, hanem akár zárlatot és áramszünetet is okozhatnak, ami további kárt tehet más berendezésekben is. A zárlatos karácsonyi dekoráció ráadásul rosszabb esetben még tüzet is okozhat.

Az otthon töltött idő alatt érdemes tehát pár percet szánni a meglévő lakásbiztosítás átnézésére, és gondoskodni a szükséges kiegészítő biztosításokról. A lakásbiztosítási csomagok nagy része tartalmaz tűzkárra és elemi kárra fedezetet, de javasolt megnézi, hogy felelősségbiztosítást is tartalmaz-e.
A biztosítási évforduló előtt sem árthat újrakalkulálni a díjakat, mert lehet, hogy a jelenleginél kedvezőbb ajánlatot talál.

Kalkulátorunk segítségével egyszerűen megnézheti és összehasonlíthatja a biztosítók ajánlatait, valamint pár kattintással meg is kötheti az Önnek megfelelőt online*.

 
Ha nem szeretne lemaradni biztosítási évfordulójáról, iratkozzon fel emlékeztető e-mailünkre a következő linkre kattintva:

 
*Amennyiben jelenleg meglévő lakásbiztosítását biztosítási évforduló előtt 30 nappal még szabályosan fel tudja mondani jelenlegi biztosítójánál.

2020 december 10.

Legfrissebbek

2024 február 22.
lakásbiztosítás, márciusi kampány, otthon, otthonbiztosítás

Ha a sok információ között elveszve kicsit bizonytalannak érzi magát, hogy hogyan is álljon neki, akkor sincs semmi gond, érkezünk a segítséggel: lépésről lépésre összefoglaltuk a teendőket, hogy valóban ki tudja használni a márciusi lakásbiztosítási kampány előnyeit.

2023 december 07.
lakásbiztosítás, lakás, ház, otthon

Ingatlanok esetében olykor sok szereplős a képlet: lehet több tulajdonos, bérlő, haszonélvező… Kinek kell ilyenkor megkötnie a lakásbiztosítást? És ki fogja megkapni a kártérítést kár esetén? Ebben a cikkünkben ezeken a kérdéseken megyünk végig.

2023 november 28.
lakásbiztosítás, balesetbiztosítás

Sokan talán nem is tudnak róla, hogy egyéb biztosításaik is tartalmazhatnak balesetbiztosítási fedezetet. Pedig számos lakásbiztosítási csomag is tartalmaz balesetbiztosítási elemeket.