Lakásbiztosítás kisokos: a kiegészítő biztosítások

  • lakásbiztosítás
  • kiegészítő biztosítás
  • ingatlanbiztosítás
  • otthon
  • kiegészítő

Kevesen tudják, mennyi egyéb jellegű káreseményre is kiterjedhet a lakásbiztosítások védelme a viharkárok, csőtörések stb. térítésén kívül, holott napjaikra igen széleskörűen fedik le mindennapi életünk rizikófaktorait az elérhető lehetőségek. 

Tekintsük át néhány percben (a teljesség igénye nélkül*), mik lehetnek ezek az extra szolgáltatások, amikre bizony nagyon is szükségünk lehet a hétköznapokban, mégsem tudunk róluk feltétlenül. Előfordulhat, hogy alapbiztosításunk részét képezik, és talán eddig észre sem vettük, hogy van ilyenünk, de az is lehet, hogy bizonyos összegű plusz ráfordításért tehetünk szert rájuk, ha kiegészítő elemként biztosításunkhoz adjuk őket. Azt azonban fontos tudnunk, hogy ezeket a biztosítók eltérően kezelik, így minden esetben alaposan nézzük át az adott lakásbiztosítások terméktájékoztatóit!

Felelősségbiztosítás

Egyszerűen fogalmazva, ha valakinek vagyoni sérelmet, kárt okozunk, úgy felelősségbiztosításunk megfizetheti azt helyettünk a sérült fél számára, ami sok esetben milliós tételnagyságú is lehet. Az ingatlan lakcímére bejegyzett összes családtagra kiterjed a védelem, de természetesen kizárólag a nem szándékosan okozott károk számíthatnak biztosítási eseménynek.
Példák, amikor jól jöhet:

  • Kerékpárral elsodrunk egy gyalogost, kerékpárosba esetleg autóba hajtunk, melyek következményeként személyi sérülés és/vagy vagyoni kár keletkezik
  • Gyermekünk a szomszédnál lerántja a televíziót, laptopot, mely megsérül, vagy véletlenül betöri az ablakot focilabdával. Itt azonban fontos kiemelnünk, hogy saját, illetve családtagok háztartásán belül okozott károkozások kivételt képeznek a felelősségbiztosítás alól!

Családi balesetbiztosítás

A balesetbiztosításokról tudjuk, hogy balesetek, csonttörések, bizonyos jellegű műtétek esetén hivatottak segíteni nekünk a felépülésünkhöz szükséges anyagi körülményeink biztosításában. Az önálló balesetbiztosítások ugyan nagyobb összegű és szélesebb körű térítéseket nyújthatnak, a lakásbiztosításba épített balesetbiztosítással azonban szintén családunk minden tagjára kiterjeszthető, alapfokú védelmet kaphatunk, sőt, bizonyos csomagokban magasabb fokút is – persze általában ezért valamivel többet is kell fizetnünk.
Példák, amikor jól jöhet:

  • Gyermekünk játék közben elesik, és végtagját töri
  • Balesetet szenvedünk, ellátásunk pedig műtéti beavatkozást igényel, kórházi benntartózkodással

Ebtartói felelősségbiztosítás

Bizony, abban az esetben is mögöttünk állhat lakásbiztosításunk, ha házikedvencünk okoz személyi vagy vagyoni sérülést harmadik személynek. Akár egy harapás, akár egy ingóságban tett kár esetén nagyon jól tud jönni ez a biztosítástípus, hiszen a tízezrestől a több százezresig terjedő károkkal is számolhatunk. Fontos megjegyeznünk, hogy nekünk is oda kell figyelni, milyen előírásoknak kell eleget tennünk a védelemhez szerződésünk alapján (pl. mikrochip megléte).
Példák, amikor jól jöhet:

  • Kutyánk átszökik a szomszédhoz, megtizedeli a tyúkokat, kiássa a veteményest
  • Kedvencünk kiszalad az utcára és elüti egy autó, aminek kitörik a fényszórója
  • Nyolc napon túl gyógyuló sérülést okoz egy járókelőnek harapással

24h szervizszolgáltatás

Mindenkinek ismerősek a pánikot okozó vészhelyzetek egy háztartásban, amit azonnal el kell hárítani – például, ha zárba törtük a kulcsunkat. Hogyan kaphatunk ilyenkor gyorsan megbízható segítséget? A lakásbiztosításba épített 24 órás lakásszerviz assistance szolgáltatással! Szakembert biztosíthatnak a felsorolt problémák gyors elhárítására, valamint a megjelölt összegig térítik is a felmerült költségeket. További részleteket a szolgáltatásról ebben a bejegyzésünkben talál.
Példák, amikor jól jöhet:

  • Csőtörést, dugulást, gázszivárgást észlelünk, akár az éjszaka közepén
  • Betörött ablakunk, melyet azonnal cserélni kell, szétverte tetőnket a vihar

Szabadban tárolt vagyontárgyak

Nem csak a négy fal között lévő értékeink képezhetik életterünk részét, hiszen egy kerti bútor éppoly nagy értékű lehet, aminek sorsát már nem szeretnénk a véletlenre bízni. A szabadtéri vagyontárgyak kiegészítő biztosítása pontosan ebben segít nekünk: vigyázni arra, amire mi a lakásból nem tudunk. Ez pedig lehet vandalizmusból, elemi károkból vagy lopásból eredő káresemény is. Ide kattintva elolvashatja, hogyan tud szakszerűen vigyázni kertjére és a benne lévő értékekre.
Példák, amikor jól jöhet:

  • A vihar és jégverés megtépázza kerti ülőgarnitúránkat
  • Kerti pavilonunkat, madáritatónkat megrongálják, festékszóróval lefújják
  • Eltulajdonítják grillezőnket

Kalkulátorunk eredményoldalán bármikor megtekintheti és összehasonlíthatja, hogy a különböző lakásbiztosítás ajánlatok milyen kiegészítő fedezeteket tartalmaznak esetleg már az alapbiztosítás részeként, illetve melyeket tudunk külön hozzáadni kiegészítő elemként.

 

*A további kiegészítő biztosításokról kalkulátorunkban tájékozódhat az eredményoldalon, illetve a biztosítók terméktájékoztatói között.

A lakásbiztosítás kiegészítő fedezeteiről Vujity Tvrtkoval beszélt értékesítési és kommunikációs igazgatónk:

2020 július 28.

Legfrissebbek

2024 február 22.
lakásbiztosítás, márciusi kampány, otthon, otthonbiztosítás

Ha a sok információ között elveszve kicsit bizonytalannak érzi magát, hogy hogyan is álljon neki, akkor sincs semmi gond, érkezünk a segítséggel: lépésről lépésre összefoglaltuk a teendőket, hogy valóban ki tudja használni a márciusi lakásbiztosítási kampány előnyeit.

2023 december 07.
lakásbiztosítás, lakás, ház, otthon

Ingatlanok esetében olykor sok szereplős a képlet: lehet több tulajdonos, bérlő, haszonélvező… Kinek kell ilyenkor megkötnie a lakásbiztosítást? És ki fogja megkapni a kártérítést kár esetén? Ebben a cikkünkben ezeken a kérdéseken megyünk végig.

2023 november 28.
lakásbiztosítás, balesetbiztosítás

Sokan talán nem is tudnak róla, hogy egyéb biztosításaik is tartalmazhatnak balesetbiztosítási fedezetet. Pedig számos lakásbiztosítási csomag is tartalmaz balesetbiztosítási elemeket.