Jó szakembert találni 5 perc alatt?

  • lakásbiztosítás
  • lakás
  • otthon
  • szerelés
  • javítás
  • szakember
  • assistance

Jó szakembert találni 5 perc alatt?

„Kedvenc” váratlan helyzeteink, amikor csak egy kicsi hiányzik a teljes pánikhoz:

  1. Becsönget a közös képviselő, hogy egyszerre két lakást is áztatunk. Nem túl meglepően a fürdőszobánk alatti falakon nőnek a gyönyörű foltok. Ez bizony az egyik nagy klasszikus: csőtörés!
  2. Vajon miért nem folyik le a víz a vécén? Se baj, lehúzzuk még egyszer, majd most. Hoppá, mégsem! Hurrá, így már a nappali felé áramlik a kiömlött víz: valószínűleg dugulással nézünk szembe.
  3. Egy kicsit mintha akadna a kulcs a zárban...próbáljuk erősebben fordítani! Igen, már bele is törött. Vagy talán az ajtó előtt vesszük észre, hogy nincs meg a kulcscsomó? Nos, a pótkulcs még ott lehet valamelyik fiókban, csak előtte be kéne jutni a lakásba…
  4. Olyan jó ötletnek tűnt pár perccel ezelőtt, hogy kicsit passzolgassunk a régi focilabdával a konyhában, kár, hogy az a fejes nem a legjobban sikerült, elég hideg jön be a törött ablakon keresztül így februárban.

Valószínűleg mindenkinek van egy hasonló története, amikor a legváratlanabb helyzetekben állt elő egy kisebb-nagyobb vészhelyzet. A körülmények felmérése után hamar rájövünk, ha szakemberre van szükség a probléma elhárításához, itt lép be a második gond: kinek szóljunk?

Legtöbbünknek nincs a zsebében egy telefonszám minden hasonló helyzetre, nem feltétlenül tudjuk, ki a környéken a jó lakatos vagy vízvezetékszerelő. Ilyenkor általában felhívunk egy ismerőst, barátot, családtagot, aki mintha hasonlóan járt volna valamikor a közelmúltban, bízva benne, hogy szerzünk egy elérhetőséget, illetve egy hozzávetőleges árat, mégis neki mennyiért csinálták meg azt az ablakot.

Jobb esetben sikerrel járunk: telefonálunk, felveszik, értenek is hozzá, de…De legkorábban három hét múlva tudnak kijönni – ők is sajnálják, mi is, újra ott vagyunk, ahol elindultunk. Most az interneten keresgélhetünk, bízva ítélőképességünkben, amíg nem találunk valakit, aki ráér ha nagyon fontos, mi a sürgősségi kiszállás ára hallatán nyelünk egy nagyot, viszont nem mondhatunk nemet, valamit azonnal csinálni kell.
Ismerős a fent említett forgatókönyv? Sokunkkal esett már meg hasonló, nem szívesen élnénk át újra ezeket a perceket/órákat/napokat, amíg kezdetét veszi a tényleges probléma-elhárítás, de nem is kell.
A tapasztalatok alapján kevesen kérik lakásbiztosításuk mellé a 24 órás lakásszerviz assistance kiegészítő biztosítást, amely pont a felsorolt esetek (és társaik) lehető leggyorsabb és –professzionálisabb elhárítására nyújt nekünk azonnali megoldást.

Hogy fest a folyamat?

Amint észleljük a vészhelyzetet, hívhatjuk is a 24 órás lakásszerviz szolgáltatásunkhoz kapott telefonszámot, és rábízhatjuk magunkat a biztosítóra, akik helyettünk választanak és rendelnek ki egy megbízható szakembert, valamint a felmerült költségeket is megtérítik a biztosítási szerződésben megjelölt összegig*. Most már hátradőlhetünk és várhatjuk a segítséget; ne aggódjunk, néhány órán belül már túl is leszünk az egészen.

Minimális erőfeszítéssel kiválaszthatjuk azt a lakásbiztosítást, amely tartalmazza a 24 órás lakásszerviz assistance szolgáltatást, vagy hozzáadhatjuk azt kiegészítő elemként alap-biztosításunkhoz. Hasonlítsuk össze a biztosítók ajánlatait, nézzük meg a kiegészítő szolgáltatásaikat, kalkuláljunk és döntsünk okosan!

 
* A biztosítók egyéni térítési feltételeit a terméktájékoztatók tartalmazzák.

2019 február 07.

Legfrissebbek

2024 február 22.
lakásbiztosítás, márciusi kampány, otthon, otthonbiztosítás

Ha a sok információ között elveszve kicsit bizonytalannak érzi magát, hogy hogyan is álljon neki, akkor sincs semmi gond, érkezünk a segítséggel: lépésről lépésre összefoglaltuk a teendőket, hogy valóban ki tudja használni a márciusi lakásbiztosítási kampány előnyeit.

2023 december 07.
lakásbiztosítás, lakás, ház, otthon

Ingatlanok esetében olykor sok szereplős a képlet: lehet több tulajdonos, bérlő, haszonélvező… Kinek kell ilyenkor megkötnie a lakásbiztosítást? És ki fogja megkapni a kártérítést kár esetén? Ebben a cikkünkben ezeken a kérdéseken megyünk végig.

2023 november 28.
lakásbiztosítás, balesetbiztosítás

Sokan talán nem is tudnak róla, hogy egyéb biztosításaik is tartalmazhatnak balesetbiztosítási fedezetet. Pedig számos lakásbiztosítási csomag is tartalmaz balesetbiztosítási elemeket.