Így készítsük fel nyaralónkat a télre

  • lakásbiztosítás
  • nyaraló
  • ingatlanbiztosítás
  • tél
  • fagyok

Az ősz vége felé közeledve fokozatosan ürülnek ki a nyaralóövezetek, sokan már októberben lehúzták a rolót télire hétvégi házuk ablakain. A következő időszakban nem csak a betörések száma nő meg az elhagyatottabb helységekben, de a természeti erők is próbára teszik a magukra maradt nyaralókat és értékeket: a legnagyobb veszélyt az esőzések, a fagyok, a havazás, valamint a szélviharok jelentik, melyek összeadódva, de külön-külön is jelentős károkat okozhatnak tavaszig. Legtöbben az ilyenkor keletkezett sérüléseket, veszteségeket sokkal később vesszük észre, mint bekövetkezésük valós ideje, hiszen télen nem igazán járunk ki a telekre. Mindez azonban csak ront a helyzeten, hiszen így általában még növekedni is szoktak a helyreállítás költségei.

Hogy minimalizáljuk a lehetséges károkat, melyekkel márciusban vagy áprilisban szembenézhetünk, pontokba szedtük, milyen lépéseket tegyünk meg a minél szakszerűbb teleltetés érdekében, mire figyeljünk oda különösen:

  1. Tisztítsuk ki ereszünket, hogy az esővíz szabadon áramolhasson benne. Szedjük ki a faleveleket, gallyakat, ugyanis, ha eltömődik, és bele is fagy a nagy mennyiségben felhalmozódott esővíz, komoly károkat okozhat a szerkezetében, aminek repedés vagy törés lehet a vége.
  2. Zárjuk el a főcsapot, és víztelenítsük a teljes rendszert, ügyelve a bojlerekre és a wc tartályokra, de a kerti csapról se feledkezzünk meg!
  3. Takarjuk be kültéri vízóránkat, vagy szigeteljük a vízaknát, amennyiben az közel van a talajszinthez, nehogy elfagyjon, valamint írjuk fel az aktuális állást, hogy tavasszal meggyőződhessünk róla, nem történt csőtörés.
  4. Áramtalanítsuk elektromos berendezéseinket, ne hagyjunk hálózatra csatlakoztatva semmilyen készüléket. A felesleges fogyasztás önmagában értelmetlen (pl. hűtő, fagyasztó), de egy villámcsapásból fakadó zárlat, vagy tűzeset végképp nem hiányzik senkinek.
  5. Zárjuk el a gázt, hogy elkerüljük az esetleges szivárgást, melyet szintén a mérőóra állásának feljegyzésével ellenőrizhetünk majd a későbbiekben.
  6. Kültéri bútorainkat, értékeinket helyezzük kulccsal zárt, fagymentes helyre, ugyanis nemcsak szerkezetükre vigyázhatunk ezzel, de a kutakodó tekintetek elől is így rejthetjük el őket a legjobban.
  7. Alaposan zárjunk be minden bejárati ajtót, kültéri kaput, hogy illetéktelenek ne juthassanak be a házba, de még az udvarba se!

A körültekintő gondoskodás ellenére azonban bármikor szembesülhetünk nem várt eseményekkel, amiket ha nem is tudunk megelőzni, bizony felkészülhetünk rájuk. Hogy ne vesszen kárba az ingatlanra fordított rengeteg anyagi- és energia-befektetésünk, most még időben gondoskodhatunk a védelemről: biztosítással nyaralónkra is vigyázhatunk, egész pontosan a nem állandóan lakott ingatlanra kötött lakásbiztosítással. Mivel visszamenőlegesen ezt nem lesz módunk megkötni –amikor már bekövetkezett a baj, így érdemes a fagyok beállta előtt gondoskodnunk róla, hiszen később csak a fejünket foghatjuk, ha nem számíthatunk anyagi segítségre kár esetén.

Oldalunkon számos biztosító ajánlatát összehasonlíthatja online, kényelmesen és egyszerűen. Kattintson, és kalkuláljon nyaralója, hétvégi háza adataival, hogy lássa, milyen lehetőségei vannak, majd kösse meg azt a biztosítást, ami árban és szolgáltatásban megfelel igényeinek.

2019 november 12.

Legfrissebbek

2024 február 22.
lakásbiztosítás, márciusi kampány, otthon, otthonbiztosítás

Ha a sok információ között elveszve kicsit bizonytalannak érzi magát, hogy hogyan is álljon neki, akkor sincs semmi gond, érkezünk a segítséggel: lépésről lépésre összefoglaltuk a teendőket, hogy valóban ki tudja használni a márciusi lakásbiztosítási kampány előnyeit.

2023 december 07.
lakásbiztosítás, lakás, ház, otthon

Ingatlanok esetében olykor sok szereplős a képlet: lehet több tulajdonos, bérlő, haszonélvező… Kinek kell ilyenkor megkötnie a lakásbiztosítást? És ki fogja megkapni a kártérítést kár esetén? Ebben a cikkünkben ezeken a kérdéseken megyünk végig.

2023 november 28.
lakásbiztosítás, balesetbiztosítás

Sokan talán nem is tudnak róla, hogy egyéb biztosításaik is tartalmazhatnak balesetbiztosítási fedezetet. Pedig számos lakásbiztosítási csomag is tartalmaz balesetbiztosítási elemeket.